На Львівщині митники вилучили понад дві тонни картоплі

картопля

Упродовж останніх днів працівники Галицької митниці Дердмитслудби зафіксували два випадки ввезення в Україну картоплі з порушенням митних правил.

Про це повідомляють у пресслужбі Галицької митниці Держмитслужби.

Так, у пункт пропуску «Краківець-Корчова» з Республіки Польщі в Україну в режимі «імпорт» прибули два транспортні засоби з товаром «Свіжа картопля».

Водії до митного контролю подали товаросупровідні документи, згідно з якими переміщали по 22 тонни картоплі розфасовану в мішках, на 21 палеті в кожному авто. Однак під час митного огляду встановлено, що насправді в автомобілях було по 22 палети, а загальна вага товару на понад 2 тонни перевищувала заявлену в товаросупровідних документах. Водії у поясненнях зазначили, що були відсутні під час завантаження і кількість вантажних місць не перевіряли. Тож вони не вжили заходів щодо перевірки правдивості зазначених відомостей, або у разі неможливості такої перевірки не внесли відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

За цим фактом складено протоколи про порушення митних правил. Понад дві тонни картоплі вилучено. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: