На Львівщині розпочинається весняна призовна кампанія на військову строкову службу

Упродовж квітня, травня та червня до війська призиватимуть юнаків від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

Під час весняного призову до війська заплановано призвати 655 юнаків з Львівщини:

286 осіб – Збройні Сили України;

224 осіб – Національна гвардія України;

25 осіб – Державна служба спеціального транспорту;

120 осіб – Державна прикордонна служба України.

Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – рік, без вищої освіти – півтора року.

Оскільки призов проходить під час карантинних заходів, для юнаків передбачено тестування методом ІФА для виявлення антитіл на Covid-19 в опорних поліклініках Золочева, Червонограда, Стрия, Новояворівська та Львова. Лише після тестування призовників будуть відправляти до обласного збірного пункту у Львові.

Обласний збірний пункт забезпечено засобами для дезінфекції, члени медичних комісій та призовники забезпечені засобами індивідуального захисту. Разом з ДСНС передбачено проведення щоденних заходів щодо дезінфекції приміщень.

По прибуттю призовників в навчальні центри або у військові частини для них передбачено двотижневу обсервацію.

Як і раніше, усі хто має право на відстрочку, її отримає. Для цього потрібно лише з’явитись у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та надати відповідні документи.

Також слід відзначити, що під час весняного призову відстрочка для вступу у вищі навчальні заклади надаватись не буде. Така відстрочка надавалась минулого року у зв’язку зі зміщенням термінів весняного призову на строкову службу.

Під час цьогорічного весняного призову добровільне проходження військової служби юнакам від 18 до 20 років, як торік, не передбачено. Призовний вік громадян визначено ст.15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Якщо громадянин, який призваний на військову строкову службу, був офіційно працевлаштований, за ним зберігається місце праці на весь термін проходження військової служби та середньомісячний заробіток.

Слід відзначити, що отримання повістки для явки на призовну дільницю згідно з Законом України про «Військову службу та військову службу» не є обов’язковим. Призовник у десятиденний строк після оприлюднення Указу Президента про проведення призовної кампанії має явитись на призовну дільницю.
Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: