Реанімації переповнені: у Львові готуються запровадити нові карантинні обмеження

IMG_3326
Фото з архіву редакції

Завтра, під час засідання міської комісії з ТЕБ і НС, будуть розглянуті пропозиції щодо запровадження додаткових карантинних обмежень у Львові.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ситуація є дуже невтішною. Динаміка зростання захворюваності зберігається. На жаль, дуже часто хворі потребують реанімаційного втручання, тому реанімації сьогодні переповнені. Для того, щоб медична система могла впоратися, а також, щоб обмежити поширення вірусу, ситуація вимагає низки обмежень. Сьогодні ми всі запропоновані обмеження опрацьовуємо, вирішуємо, як їх збалансувати, і завтра запропонуємо їх на комісії», – розповів Андрій Москаленко.

За його словами, 980 ліжок з існуючих 1300 є зайнятими.

«Динаміка останніх днів є такою, що 40-50 нових пацієнтів щодня поступають у лікарні, і ця кількість зростає з кожним днем. Так, за останню добу було госпіталізовано 45 осіб, а виписано з лікарень лише 6. Ми розглянули ці показники на засіданні штабу, а також розглянули звернення головних лікарів медзакладів, які лікують хворих на коронавірус. Вони акцентують на тому, щоб карантинні обмеженні були продовжені. Ми на штабі розглядали кілька різких дій, які повинні дати ефект. Йшлося зокрема і про обмеження руху громадського транспорту, роботу дитячих садочків та функціонування частини економіки. Сьогодні до кінця дня ще відбуватиметься спілкування з представниками різних сфер економіки, і завтра ми запропонуємо на комісії з ТЕБ і НС конкретні рішення щодо карантинних обмежень», - розповів Андрій Москаленко.

За його словами, рішення, які доведеться ухвалювати завтра, будуть складними, але вимушеними.

«Ми розуміємо, що у садочках перебувають діти мешканців, які забезпечують функціонування  міста – медпрацівників, тепло і водопостачання. І тут потрібно знайти баланс, критичну інфраструктуру», - заявив Андрій Москаленко.

За його словами, зараз хворіють близько 60 водіїв громадського транспорту та 90 працівників дошкільних закладів.

Крім цього, завтрашня комісія розглядатиме роботу низки установ, які порушили карантинні обмеження.

«Мені здається, що це не зовсім коректно демонструвати таку поведінку тоді, коли багато інституцій у тій самій сфері працюють з обмеженнями або не працюють взагалі», - додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, до мерії та ЛОДА звернулися керівники міських лікарень, зокрема лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ої та 5-ої лікарень з проханням продовжити карантин та посилити заходи контролю за дотриманням карантинних обмежень.

Медики просять продовжити карантинні заходи до кінця квітня, а також посилити контроль за дотримання карантинних обмежень. Свою позицію лікарі пояснюють тим, що значно збільшилась кількість пацієнтів, зокрема з важким перебігом коронавірусної хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади.

Загалом у стаціонарах з пневмоніями перебуває 980 осіб: 899 з них має COVID-19, 71 — у реанімації, 29 людей підключено до апаратів ШВЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: