Скільки пенсіонерів в Україні отримають підвищені пенсії в 2021 році

пенсії

Внаслідок проведеної індексації пенсії підвищені виплати у 2021 році отримуватимуть близько восьми мільйонів пенсіонерів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«У березні завершилась індексація пенсій, запланована на 2021 рік. За її результатами протягом 2021 року підвищені пенсії отримуватимуть близько 8 мільйонів пенсіонерів. Більше 6 мільйонів пенсіонерів отримали підвищення пенсій від 100 до 400 гривень», — сказано в повідомленні.

Також зазначається, що для півмільйона пенсіонерів, яким пенсії були призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в 2019—2020 роках і які не підпадають під індексацію, пенсії зростуть на 100 гривень згідно із рішенням Уряду з липня 2021 року.

«Ми обов’язково маємо виправити помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частині військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки — якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути зараз на третину вищими», — коментує міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, для виправлення цієї помилки Мінсоцполітики розробило законопроєкт, який вже затвердив Уряд і вніс до Верховної Ради.

«Я прошу народних депутатів розглянути його і прийняти, щоб вже у 2022 році пенсії індексувались всім нашим пенсіонерам, і дата індексації була встановлена в законі, 1 березня, а не щороку вручну коригувалась політиками», — додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: