У Конго українські вертолітники евакуювали важкопоранених місцевих армійців

165987424_271967197743584_6714853296698754413_n
Фото: Командування Медсил ЗСУ

Українські вертолітники у Демократичній Республіці Конго здійснили евакуацію важкопоранених конголезьких військових.

Про це повідомили в Командуванні Медичних сил у Facebook.

«Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації̈ в Демократичній Республіці Конго взяли участь в аеромедичній евакуації важкопоранених військовослужбовців підрозділів FARDC (Збройні Сили ДР Конго)», - йдеться  у повідомленні.

Фото: Командування Медсил ЗСУ

« У районі населеного пункту Чабі відбулася сутичка між військовослужбовцями FARDC та незаконними збройними формуваннями, в результаті чого два військовослужбовці FARDC отримали вогнепальні поранення», – повідомив командир 18 окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко.

За його словами, для надання екстреної медичної допомоги було залучено два вертольоти Мі-8 зі складу авіаційної групи, що базується на аеродромі Бені. Екіпажі українських вертольотів доставили важко поранених військовослужбовців у госпіталь Місії ООН, після чого повернулися до місця розташування.

Загалом від початку чергової ротації українські вертолітники виконали 11 екстрених медичних евакуацій з метою порятунку поранених та важкохворих осіб для надання їм невідкладної медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: