У ПФУ розповіли про фінансові втрати через пільги підприємцям

гроші6788

У 2020 році Пенсійний фонд України недоотримав 4 млрд грн через надання пільг фізособам-підприємцям.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, для бізнесу ввели нову соціальну програму допомоги на дітей, а також звільнили підприємців 1 і 2 категорії та інших самозайнятих від сплати соціального внеску.

При цьому періоди несплати зарахували підприємцям до страхового стажу.

«Ми свідомо на це йшли, знаючи, що не отримуємо кошти до бюджету Пенсійного фонду. Ціна цього питання близько 4 мільярдів, але не це було головним», — заявила голова Мінсоцполітики.

Лазебна зазначила, що, підтримуючи пенсіонерів, влада підтримує доходи домогосподарства.

«Коли ми таргетували цільові групи, то побачили, що в 50% домогосподарств проживає хоча б один пенсіонер. Тому, підтримуючи пенсіонерів, ми підтримуємо доходи домогосподарства. Як потім виявилося, таких самих висновків дійшли в інших країнах», — додала вона.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів відновив компенсації підприємцям, постраждалим через введення владою суворого карантину. Такі виплати зможуть отримати в регіонах червоної зони.

Для того, аби отримати допомогу, потрібно подати заявку на порталі державних послуг «Дія» та отримати з державного бюджету виплату у розмірі 8 тисяч гривень. Крім того, місцева влада зможе додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: