Інклюзивна освіта: на Львівщині виділять понад 30 мільйонів гривень

школа4
Фото з архіву редакції.

Місцевим бюджетам області скерують державну субвенцію для надання підтримки особам із особливим освітніми потребами. Загалом, цьогоріч передбачено профінансувати цю статтю видатків на суму 30 млн 729 тис грн.

Про це повідомляють у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Уже найближчим часом на території скерують 4,6 млн грн, аби покрити витрати за січень – березень.

За роботу в інклюзивних класах або групах всім педагогічним працівникам встановлюється доплата 20% до тарифної ставки. Тож і вчителі-дефектологи, і реабілітологи, і асистенти вчителя, і вчителі-предметники отримують доплату за години роботи в інклюзивних класах. Це передбачено 24-ою статтею Закону“Про повну загальну середню освіту”.

Як пояснила спеціалістка департаменту Марія Васюник, на Львівщині у закладах загальної середньої освіти навчається понад 1300 дітей, які мають потребу в індивідуальному навчальному плані. Як правило, у звичайному класі навчається не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами. У класах, в яких навчаються такі діти, працює також асистент вчителя, аби координувати спрямування освітнього процесу. Важливо, забезпечити гідне навчання усім дітям, а інклюзивні класи – один зі способів соціалізувати дітей з особливими освітніми потребами.

Зазначимо, із державної субвенції для надання підтримки особам із особливим освітніми потребами 35% скерують на видатки розвитку та 65% на видатки споживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: