Історик Руслан Забілий очолив Керченський історико-культурний заповідник

zabilyj-696x464
Руслан Володимирович Забілий – відомий український історик та дослідник визвольного руху ХХ століття, дослідник діяльності ОУН і УПА.

Відомий український історик, а також директор національного музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий обійняв посаду очільника Керчинського історико-культурного заповідник.

Як повідомляє Гал-інфо, наказ про його призначення був виданий ще 27 лютого торік року міністром культури, молоді та спорту Володимиром Бородянським, однак зважаючи на юридичні та технічні обставини, в електронних реєстрах ця інформація з'явилася лише вчора.

Руслан Забілий також зазначив, що і надалі залишається працювати в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», а функції директора Керченського історико-культурного заповідника, який перебуває на тимчасово окупованій Росією території Криму, буде виконувати за сумісництвом на період тимчасової окупації.

Читайте також: На Львівщині вперше цього року виявили архів ОУН-УПА

Видання зазначає, що таке призначення курувало міністерство юстиції України, яке представляє Україну в Амстердамі у справі «скіфського золота».

Нагадаємо, експонати колекції «скіфського золота» належать чотирьом музеям з АР Крим: Центральному музею Тавриди, Керченському історико-культурному заповіднику, Бахчисарайському історико-культурному заповіднику і Національному заповіднику «Херсонес Таврійський», які на період окупації перереєстровані на територію України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: