Коронавірус: захворюваність на Львівщині продовжує зростати

ков

Ліжкова мережа на Львівщині заповнена на 71%,а кількість госпіталізованих щодоби перевищує 300.

Ліжкова мережа на Львівщині заповнена на 71%, а кількість госпіталізованих щодоби перевищує 300.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«За попередню добу підтверджено 961 випадок захворювання на коронавірус. Проведено понад 2 тисячі досліджень методом ПЛР. Госпіталізовано 309 осіб. Загалом у стаціонарах перебуває 3177 пацієнтів, з них 243 – у реанімаціях, близько 60 – на апаратах ШВЛ. Заповненість ліжкової мережі – 71%», – розповів Орест Чемерис.

Зокрема, у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 225 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров'я – 211, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 374, в ЛШМД – 484. У районах найбільш завантажені лікарні у Новояворівську – 202 пацієнти, Стрию – 188 та Стебнику – 153 пацієнти. Показники госпіталізації залишаються високими.

«Кілька днів поспіль число госпіталізованих перевищувало 300 осіб. Середній показник госпіталізації на 100 тисяч осіб становить близько 75, при нормі 60. Львівщина перевищує усі три показники, які є індикаторами рівня небезпеки. Це показник приросту захворювання, кількості госпіталізованих та заповненість ліжок з киснем», – розповів Орест Чемерис.

При цьому показник приросту у Львові на третину більший ніж середній по області.

«У такій ситуації будь-які обмежувальні заходи є стримуючими факторами для поширення хвороби. Хочу відзначити, що ми маємо деяку стабілізацію за показниками захворювання у Дрогобицькому районі, з якого почався ріст захворюваності в області», – розповів Орест Чемерис.

Водночас говорити про стабілізацію ситуації загалом передчасно.

«Зараз ми спостерігаємо велику кількість пацієнтів від 30 років, а також дітей. Сьогодні говорити про стабілізацію рано. Кількість хворих ще продовжує зростати», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, на Львівщині є мешканці, які захворіли вже втретє.

«Те, що людина перенесла ковід у легкій формі, не дає підстав сподіватися, що потворне захворювання теж пройде легко. Ми бачимо, що перебіг повторного захворювання може бути різним як тяжкий вперше і легкий вдруге, так і навпаки. Домінуюча зараз тенденція така, що ковід став агресивним до молодих людей без супутніх захворювань, фізично здорових, в яких перебіг захворювання дуже важкий», – розповів Орест Чемерис.

Впродовж минулого тижня було додатково облаштовано 480 ліжок.

«50% ліжок уже під’єднані до кисню, щодо решти – питання зараз вирішується», - розповів Орест Чемерис.

Тим часом на Львівщині провакциновано уже 11 тисяч осіб.

«Показники останнього тижня – це близько тисячі вакцинованих щодня. Працює 39 тимчасових пунктів щеплення. Зараз активно працюємо над вакцинацією людей старшого віку – понад 80 років. Наразі таких мешканців вакциновано небагато, але жодних негативних реакцій не зафіксовано. Готуємося до переходу на третій етап вакцинації – уточнюємо списки вчителів, надзвичайників, поліцейських», – уточнив директор департаменту.

За інформацією департаменту, станом на вчорашній ранок було провакциновано близько тисячі публічних осіб.

«Це чиновники, вчителі, журналісти. Відповідний перелік ведеться на базі Центру громадського здоров’я, який має контакти усіх охочих провакцинуватися. Впродовж останніх тижнів активність людей зростає. Загалом зареєструвалося близько 2 тисяч», – розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: