МОЗ використало 40% річних коштів за закупівлю вакцини проти коронавірусу

гроші для фоп
Фото ілюстративне

Станом на кінець березня Міністерство охорони здоров’я витратило майже 1,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини від COVID-19, що складає 40% від загальної суми бюджетної програми у 4 мільярди гривень.

Про це повідомляє Державна казначейська служба у відповідь на запит експертної організації StateWatch.

За загальним фондом державного бюджету на 2021 рік цією програмою передбачено 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини. Станом на 22 березня з цієї суми витрачено 242,6 мільйона гривень.

За спеціальним фондом державного бюджету було виділено 1,38 мільярда гривень, з яких вже витрачено 1,35 мільярда.

Загалом відповідно до бюджетної програми вакцинації цього року МОЗ планує закупити 7,9 млн доз щеплень для 3,9 мільйона осіб.

Додатково з бюджету минулого року в грудні було сплачено 964,3 мільйона гривень за поставку 1,9 мільйона доз китайської вакцини від COVID-19 CoronaVac. З урахуванням цієї сплати, загалом за поставку вакцин в Україну було сплачено понад 2,5 мільярда гривень.

Ціна за одну дозу вакцини, передбачена бюджетною програмою, становить 504 гривні. Таку ж ціну було сплачено за дозу китайської вакцини CoronaVac. Вартість дози індійської вакцини Covishield невідома.

«Проте якщо розділити обсяг витрачених коштів на ціну за вакцину, закладену в бюджетну програму, можна припустити, що вже було закуплено понад 4,9 мільйони доз для України», – додають у StateWatch.

Наразі відбулась поставка лише 500 тисяч доз вакцини Covishield, а також 215 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: