Скільки українців відчувають позитивні наслідки реформ, - опитування

125799-1_large

Половина українців зазначили, що вони встигли відчути наслідки реформ, але ставляться до них переважно негативно. Лише 1% громадян відчувають позитивні наслідки реформ.

Про це свідчать дані опитування компанії Info Sapiens.

За даними опитування, частка тих, хто мав лише негативний досвід, становить 28,4%. Як позитивні, так і негативні результати відчули 23,6% респондентів.

Також за результатами опитування:

  • 46,7% опитаних продовжують вважати корупцію найважливішим питанням для держави;
  • бідність (41%), криза на Донбасі (32,7%) та безробіття (32,4%) — інші важливі на думку громадян проблеми, з якими стикається Україна;
  • на особистому рівні українці дотримуються іншої точки зору: найважливішими для них та їх сімей є бідність (47,7%), безробіття (35%) та доступ до медичних послуг (34,2%).

Загалом, українці не очікують побачити плоди реформ найближчим часом. Майже кожному третьому (27,3%) складно спрогнозувати свої очікування, тоді як приблизно кожен шостий громадянин (16,7%) очікує, що наслідки реформ будуть відчутні за два-три роки.

Першими ознаками незворотності реформ, на думку громадян, є збільшення достатку їх родин (55,6%), позитивні темпи зростання економіки (49%) та можливість отримувати якісні послуги від держави (37,2%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: