«У Львові ніхто ще з голоду не помер», – Садовий закликав дотримуватися нових обмежень

IMG_8407
Фото ілюстративне, з архіву редакції

Посилений карантин у Львові продовжили до 12 квітня.

Так сьогодні вирішила міська комісія з ТЕБ і НС.

«Ми перейшли межу у тисячу госпіталізованих. У лікарнях міста перебуває 1017 хворих. За останню добу у Львові було госпіталізовано 114 хворих. Тобто кожного дня ми маємо в плюсі 40-70 госпіталізованих. Ми з початку мали резерв 1300 ліжок, зараз ми його збільшуємо до 2 тисяч. І цей резерв ми будемо мати десь до 10 квітня. Але якщо така динаміка і далі буде продовжуватися, то і цього буде недостатньо і треба облаштовувати нові й нові ліжка», – розповів під час брифінгу міський голова Андрій Садовий.

Окрім цього, каже мер, зараз воюють за додаткових 150 ліжок, які хочуть розгорнути у поліклініці на вулиці Мазепи. До слова, вони можуть бути заповнені вже за два дні.

«Ми вже сьогодні дивимося, як з тих 2 тисяч перейти на 3 тисячі у травні. Це буде дуже складно. Ми говорили про можливості наших поліклінік. Будемо ущільнювати адмінкабінети. Всюди, де можна поставити ліжка, будемо ставити», – зазначив Садовий

Завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Наталія Матолінець зазначає, що ситуація дійсно є критичною. Медперсонал працює на межі моральних і фізичних можливостей.

«На сьогодні ми маємо 54 пацієнти у відділенні інтенсивної терапії ЛШМД. Вони перебувають у критичному стані, є безпосередня загроза для життя. Ми з учорашнього дня розгорнули ще 48 ліжок, але лише вчора до нас поступило 55 осіб, тому цього не вистачить надовго. Хочу закликати всіх дотримуватися карантинних заходів. Сьогодні ви дивитеся нас по телевізору, а завтра можете стати нашими пацієнтами. І це в кращому випадку», – розповіла вона.

Відтак, комісія вирішила дог 12 квітня продовжити посилений карантин.

«Громадський траспорт переходить у режим спецперевезень. До 12 квітня  безкоштовний проїзд всіх пільгових категорій призупинено. Перевезення тільки для тих, кому потрібно їхати на роботу. Кількість транспорту зменшена не буде. Виключно сидячі місця і усі в масках. Садочки працюватимуть тільки в режимі чергових груп для дітей, батьки яких працюють», – розповів Андрій Садовий.

Крім цього, магазини непродовольчої групи та будівельних товарів, як і раніше, працюватимуть лише на виніс та за попереднім замовленням. Щодо непродовольчих або змішаних ринків, то вони будуть закриті.

«Ми бачимо маніпуляції, коли на промислових ринках з’являється 2-3 лотки з продуктами – закриваємо. Якщо є поєднання продовольчої і промислової групи – ринок закривається автоматично», – пояснив міський голова.

Відкриття літніх майданчиків відтерміновується до 12 квітня.

За поданням поліції комісіяї з ТЕБ і НС призупинила роботу таких закладів: «Епіцентр», вул. Б.Хмельницького, 188; «Єва», просп. Чорновола, 1; «МакДональдз», просп. Шевченка, 7; «Братиська», вул. Січ. Стрільців, 3; «Гребуче Ябко», вул. Староєврейська, 20; «Йокі», вул. Гнатюка, 12а; «Малевич», просп. Чорновола, 2.

«Через суттєві, систематичні порушення карантинних обмежень ми готуємо додаткові списки. Сьогодні є вибір – або жити, або померти. Кількість людей, які вмирають, збільшується щодня. У Львові ніхто ще з голоду не помер, бо починаються дзвінки від керівників установ, які ми закрили: «Як ми будемо виживати?» Я можу організувати для них зустріч з лікарями, нехай вони побачать, яка є ситуація. Краще потерпіти 10 днів, щоб потім перед Паскою відкритися і нормально працювати, щоб медична система витримала навантаження» , – пояснив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: