У МОЗ розповіли, скільки хворих витримає медсистема України

дивись
Фото з відкритих джерел

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що навіть із добовим приростом хворих на коронавірус у 24 тисячі Україна зможе пройти цей спалах, обійшовшись без введення повного локдауну.

За його словами, нині медсистема країни справляється з напливом пацієнтів. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, - пише Обозреватель.

«Ми маємо 11 областей сьогодні в «червоному» рівні епідемічної небезпеки. Наближаються нові області також до нього. Чи варто вводити загальнодержавний карантин, жорсткі протиепідемічні обмеження? Поки що система охорони здоровʼя справляється з навантаженням», – запевнив Ляшко.

Він визнав, що нині проблеми є у Житомирській та Чернівецькій областях. Там уже створено комісії, які перевірятимуть дотримання карантинних обмежень.

На переконання заступника очільника Міністерства охорони здоров’я (МОЗ), протиепідемічних правил потрібно дотримуватися локально.

«З цифрами 24 тисячі й трошки більше ми проходимо без загальнодержавного карантину, повного локдауну. Система охорони здоров’я зараз не така, як була у березні 2020 року. Ми говоримо, що не будемо запроваджувати жорстких карантинних обмежень, поки система не буде наближатися до колапсу», – підкреслив Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: