Допомогу з вагітності і пологів отримуватимуть за місцем проживання

пологи

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (№ 5064).

За це проголосували 307 народних депутатів.

Так, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків.

Читайте також: Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому

Нововведення не стосуються жінок — військовослужбовців Збройних сил, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки. Покриття витрат на виплату зазначеного виду державної допомоги цим категоріям жінок здійснюється за рахунок відповідних бюджетів.

Для організації бюджетного фінансування вартість одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель, та не зараховується до розміру допомоги при народженні першої та кожної наступної дитини.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: