На Львівщині навчальному центру Нацгвардії присвоїли почесне найменування

золочів4

Президент України Володимир Зеленський присвоїв Навчальному центру Національної гвардії України почесне найменування «імені Василя Вишиваного». Відповідний указ Глава держави підписав з нагоди річниці із дня створення Національної Гвардії України.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Одним із найкращих  центрів підготовки майбутніх нацгвардійців є  Навчальний Центр Національної Гвардії України в місті Золочів Львівської  області під командуванням бойового офіцера, полковника Михайла Кулика.

«Наш Навчальний центр розташований на теренах казарм колишнього 13 полку уланів, у якому з лютого 1915 року розпочав свою військову службу 20-річний  офіцер Вільгельм фон Габсбург. Для нас велика честь служити у військовій частині, що названо іменем великого партіота України Василя Вишиваного. Його життєва філософія та любов до українців – приклад для нас усіх», - наголосив  полковник Михайло Кулик.

Ідея звернутися до президента України про присвоєння Навчальному Центру Національної Гвардії України почесного найменування імені Василя Вишиваного виникла у керівництва центру під час презентації у лютому документальної книги « Українцями не народжуються, Українцями стають!».

Зазначимо, на будівлі Навчального центру Національної гвардії України кілька місяців тому відкрили два меморіальні барельєфи Василю Вишиваному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: