Українські розумні окуляри здобули золото на престижному конкурсі в Женеві

окуляри
фото ілюстративне

Розробка українського винахідника Сергія Лисіна – розумні окуляри, що рахують калорії, - здобула золоту медаль 15 березня на Міжнародній виставці інновацій у Женеві «The International Exhibition of Inventions of Geneva».

Як зазначила пресслужба МАН, це один із найбільших та найпрестижніших щорічних конкурсів у світі, в якому беруть участь розробники із 45 країн, - пише Обозреватель.

Повідомляється, що винахід Сергія став найкращим з-понад тисячі проєктів. Участь українських винахідників у Міжнародній виставці інновацій організувала Мала академія наук. «Цього року Україна вперше взяла участь у цьому конкурсі і одразу такі вражаючі результати! Наша молодь має великий потенціал і МАН вбачає своїм обов’язком розкривати цей потенціал, вкладати в нього ресурси та розповідати світу про винаходи та дослідження школярів і студентів. Визнання і перемоги, які вони здобувають на міжнародних інтелектуальних змаганнях надають їм впевненості і бажання продовжувати наукову та винахідницьку діяльність», – каже директор МАН Оксен Лісовий.

Свій винахід Сергій назвав Nutis. Розумні окуляри можуть порахувати калорійність страви за лічені секунди. Працюють в тандемі із мобільним додатком, де відображається, скільки енергії спожито і скільки витрачено. Достатньо лише вдягнути окуляри та подивитися на страву: картинка зафіксується та відправиться на сервер, де і порахується калорійність їжі, а інформація тут же з’явиться на екрані смартфона.

«Користувач може контролювати свій денний раціон: кожний прийом їжі окуляри порахують, а в кінці дня додаток виставить "рахунок" спожитих за день калорій. Це буде корисно не лише тим, хто турбується про свою фігуру, а й, наприклад, людям з алергією чи хворим на діабет: додаток підкаже, які продукти можна їсти, а від яких краще відмовитись», – пояснює Сергій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: