У Садового обіцяють створити в центрі Львова парк

DSC_2315

Виконавчий комітет погодив план розвитку території, обмеженої вул. Городоцькою, вул. Т. Шевченка, вул. Ярослава Мудрого у м. Львові (військове містечко № 7).

Зокрема, виконком зобов’язав виконавчу владу провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс, для трансформації цієї території в інтересах міста та громади.

«Рішенням виконкому пропонуються оголосити відкритий Всеукраїнський архітектурний конкурс на рішення щодо трансформації цієї території. Управління архітектури підготувало попередні ескізи, які ми будемо подавати на розгляд професійних спільнот — не тільки львівських, а й зі всієї України, із залученням іноземних проектантів. Пропонується цінну історичну забудову, яка має дуже важливе значення для історії ЗУНР, а також інші важливі історичні елементи та будівлі зберегти. Їх не зачеплять трансформаційні процеси та руйнації, а натомість там, де є територія, яка не використовується, активно її сформувати, зробивши там велику зелену зону, по суті парк в центрі міста. Також пропонується облаштувати там громадські простори, щоб наситити важливими функціями, такими як конгрес-хол, івент-хол, музейний комплекс, а також наситити діловою, адміністративною функцією цей комплекс, - пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він уточнив, що оскільки йдеться про територію в історичному ареалі, то в архітектурному конкурсі будуть прописані відповідні особливі умови.

«Йдеться про оголошення Всеукраїнського архітектурного конкурсу, але з можливістю залучення західних архітектурних компаній. Ми це обов’язково пропишемо, як і у попередньому конкурсі, який ми оголошували.

«Функція, яка, у першу чергу, бажана та потрібна, — ми однозначно потребуємо у Львові великого виставкового простору для наших львівських музеїв, де можна робити серйозні експозиції. Ми потребуємо великого конгрес-центру, який паралельно може виконувати функції філармонії. Тому що у світі дуже часто сьогодні зводять будівлі, які використовуються до 15−16 години як приміщення для великих конференцій, а вже о 18−19 год. вечора там можна проводити великі концерти. Також ми плануємо будувати тут будівлю, яка буде мати адміністративне значення для міста Львова та міської влади. До того ж, ми проговорювали з Львівським національним університетом можливість збудувати окрему будівлю, куди можна буде перемістити музейні експонати з тих колекцій, які зараз находяться в ЛНУ ім. І. Франка. Це унікальні експонати, які є зажаті простором. Потрібно дати можливість бачити ці надбання великій кількості людей», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також дав доручення визначити об'єктивний розмір премій для учасників та переможців конкурсу, а також проаналізувати можливості облаштування на тій території близько 2 тисячі паркомісць.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: