10 незвичайних фільмів для тих, хто хоче провести час наодинці

naodynci
Фото: Всвіті

Бажання побути певний час наодинці може виникнути в кожного. Воно може тривати один вечір, а може — цілий місяць. У нього можуть бути різні причини: треба прийняти важливі рішення, обміркувати пройдений шлях, відпочити від людей. Пережити складний момент чи просто перезавантажитись.

Якими б не були причини, це ідеальний час, щоби подивитися фільми з нашої добірки. Вони просто створені для перегляду наодинці:

Їсти, молитися, кохати (Eat, Pray, Love, 2010)

Красуня Джулія Робертс — ніколи не буде зайвою на екрані. Хоча фільм призначений для жіночої аудиторії, для перезавантаження та порції гарного настрою — згодиться всім. Головна героїня розлучається, почувається некомфортно у своєму житті та згадує про давні мрії. Мрії побачити світ, знайти себе та не залежати від думки інших.

Вона відправляється в різні куточки світу, щоби здійснити заплановане та поміркувати про життя. А ми подорожуємо та розмірковуємо разом із нею.

Дика (Wild, 2014)

Знову крута актриса в головній ролі — Різ Візерспун. Знову героїня пізнає себе в довгій мандрівці. Та ця мандрівка не така безтурботна, як у попередньому фільмі. Ніхто не пригощає дівчиною піцою, ніхто не медитує з нею на Балі. На шлях мандрівника її привів руйнівний спосіб життя.

Єдиний спосіб почати жити наново — це очистити свій мозок через фізичні випробування. Вона обирає найдовший піший маршрут у країні, бере на плечі надзвичайно важкий рюкзак і вирушає в дорогу. Вчиться ставити намет, готувати туристичну їжу та контактувати з різними людьми, коли це не зовсім безпечно. А, водночас — згадує своє минуле, як і більшість із нас, коли опиняємося наодинці.

Опівночі в Парижі (Midnight in Paris, 2011)

Один із найгарніших фільмів Вуді Алена, який можна переглядати щороку й не боятися, що він набридне. Присутня легкість у всьому: у музиці, в одязі головних героїв, атмосфері міста. Але, однаково, стає дуже сумно. Сумно, як і головному героєві, який народився не в тому часі. Він готується до весілля з нареченою, яка бігає спілкуватися зі снобами на виставках. А, насправді, мріє опинитися в Парижі ХХ років і поспілкуватися з дійсно цікавими людьми. Митцями, письменниками, критиками та їх музами. А, як вчинили б ви, якби випала така можливість, опинитися на одну ніч у найпрекраснішому часі, у найпрекраснішому місці?

Велика Риба (Big Fish, 2003)

Тім Бертон, як і Вуді Ален, вміє перетворити кінострічку на справжню казку. Акторський склад підібраний ідеально, аби ми насолоджувалися кожним кадром. Персонажі, декорації, одяг, музика — від кожного шматочка історії віє теплом.

Головний герой хоче дізнатися більше про життя батька, але це складно, адже той постійно вигадує небилиці. Розповідає, як мандрував із велетнем, знайомився з русалками та проходив через приголомшливі випробування, щоби зустрітися з коханою дружиною. Фільм дуже сімейний та добрий, але по-справжньому відчути його сенс можна тільки переглянувши в повній тиші.

Лобстер (Lobster, 2015)

Історія самотності, розкрита настільки глибоко, що, навіть страшно, радити подібний фільм. Але якщо він лякає своєю глибиною, то це страх хороший, корисний, потрібний.

Події розгортаються в майбутньому, де кожну самотню людину в обов’язковому порядку змушують знати пару. Якщо не вийде довести, що вони щасливі разом — цих людей перетворять на тварин і випустять на природу. Єдина, але сумнівна, перевага — кожен сам може обрати, на яку тварину його перетворять. Головний герой обирає лобстера — адже ті мають одну пару на все життя. Але далі відбуваються події, яких він точно не очікував, як і жодний із глядачів.

Ідеальні незнайомці (Perfetti sconosciuti, 2016)

А ви добре знаєте своїх друзів? Ця компанія друзів впевнена, що вони знають один про одного все. Але один вечір кардинально змінює їх думку. Усе що потрібно було: на вечір дати доступ усім до телефонів. Друзі так і зробили, виклали телефони на стіл та вирішили разом приймати всі дзвінки, читати повідомлення лише вголос. До чого це призведе? Навіть найбільший фанат кіно не може передбачити деяких ситуацій, а закінчення, так точно.

Небо над Берліном (Der Himmel über Berlin, 1987)

Фентезійна драма на тему безсмертя та земного життя. Головні герої — два янголи, що живуть у Берліні та спостерігають за людьми. Вони можуть читати наші думки, відчувати, про що ми мріємо. Але самі до життя не мають ніякого стосунку.

Один із янголів закохується в живу дівчину і вирішує обміняти безсмертя — на можливість життя з нею. А що б обрали ви: можливість спостерігати, не відчуваючи нічого, чи людське життя з усіма його перевагами й недоліками?

Клопітливий чоловік (Den brysomme mannen, 2006)

Головний герой потрапляє в місто, де панує ідилія. Йому дають усе, що треба людині для щастя: ідеальну дружину, круту роботу з хорошою зарплатою. Ввічливих колег, хорошу квартиру та відсутність проблем.

Власне, проблем чи переживань у місті немає ні в кого. Рай це чи ні? Дивний та незручний фільм, який змусить вас поміркувати над справжніми пріоритетами життя.

Амелі (Amelie, 2001)

Приємний, як молода француженка, фільм Жана-Пьєра Жене. Амелі, яку зіграла легендарна Одрі Тоту, живе дивакуватим життям. Ще в дитинстві їй помилково діагностували проблеми зі здоров’ям. Тому батьки надто опікали дівчинку й не давали зайвий раз контактувати з однолітками. Ця тенденція продовжилася й у дорослому житті. Самотня, але зацікавлена світом Амелі — вигадала власний світ. У ньому вона не надто близька з людьми, але, водночас, може змінювати їхні життя на краще. Після перегляду цього фільму на душі щоразу стає тепліше, і, хочеш не хочеш, починаєш вірити в дива.

Спілка мертвих поетів (Dead Poets Society, 1989)

О, капітан, мій капітан! Це не просто чергова історія про хорошого викладача, який вплинув на виховання учнів, а легендарний фільм. Фільм, сповнений справжніми почуттями між зовсім різними людьми. Сповнений поезії, натхнення, жаги до життя.

Якщо ви захотіли побути наодинці через нестачу сил — дивіться цей фільм. Адже коли бачиш, як одна людина може змінити життя інших, то перестаєш почуватися беззахисним. Хочеться також йти підкорювати цей світ.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: