Папа Римський під час Великодньої меси закликав ділитись вакцинами і згадав про Україну

пр
Фото: Радіо Свобода

Папа Франциск провів Великодню месу 4 квітня в базиліці Святого Петра, звідти ж він виголосить своє традиційне благословення Urbi et Orbi (місту та світові).

Папа Франциск провів Великодню месу 4 квітня в базиліці Святого Петра, звідти ж він виголосв своє традиційне благословення Urbi et Orbi (місту та світові).

Папа Римський звернувся до близько 200 людей, які перебували в масках та на дистанції, висловивши надію, що темні часи пандемії закінчаться, і що люди зможуть знову відкрити «благодать повсякденного життя», пише Радіо Свобода.

Святкова меса з нагоди Великодня зазвичай проводиться перед десятками тисяч людей на площі Святого Петра у Ватикані, але цього року Франциск відправить службу лише перед обмеженою групою людей – із метою не допустити поширення коронавірусної хвороби.

Це вже другий поспіль Великдень, коли всі папські служби відвідують лише кілька сотень людей замість кількох тисяч.

Папа Франциск присвятив свою пасхальну промову найбільш вразливим, хворим на Covid-19, мігрантам, людям, по яким пандемія вдарила найбільше, а також населенню, яке постраждало від воєн у Сирії, Ємені, Лівії та Африці.

"Пандемія все ще триває; соціально-економічна криза є дуже серйозною, зокрема для найбідніших верств населення; незважаючи на це - і це скандально - збройні конфлікти не припиняються, а військові арсенали зміцнюються ", - зазначив він.

Під час промови Папа закликав звільнити в'язнів конфліктів в Україні та Нагірному Карабасі, повідомляє УП.

Щодо пандемії, то Папа, віддавши шану лікарям та медсестрам на передовій, нагадав, що "вакцини є важливим інструментом у цій боротьбі".

"Тому в дусі інтернаціоналізму вакцин я закликаю все міжнародне співтовариство до спільних зобов'язань з метою подолання затримок у їх розподілі та сприяння їх поширенню, зокрема в найбідніших країнах" – заявив він.

У всьому світі, наголосив він, "пандемія, на жаль, різко збільшила кількість бідних і відчай тисяч людей", та закликав державні органи влади запропонувати їм "допомогу, необхідну для достатнього існування".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: