Лікар розповів, коли доведеться ввести медичне сортування

корона778

Якщо протягом тижня добова захворюваність на COVD-19 сягне 25 тисяч, лікарі будуть змушені проводити медичне сортування при наданні допомоги.

Про це заявив професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Сергій Дубров, - повідомляє Укрінформ.

«Якщо протягом цього тижня кількість нових випадків буде на рівні 25-30 тисяч, дуже не хочеться цього говорити, але ми стоятимемо на межі сортування... Якщо протягом цього тижня ми матимемо 25 тисяч (хворих на добу - ред.) протягом всього тижня — це буде катастрофа для медичної системи. І навіть якщо якимось дивом ми знайдемо ліжка, знайдемо — теоретично — кисень, ми не знайдемо кваліфікованих працівників, які будуть надавати цю допомогу, оскільки всі вони задіяні для надання допомоги тим пацієнтам, які зараз ії потребують», - наголосив Дубров.

Він розповів, що у відділеннях інтенсивної терапії деяких медичних закладів уже немає місць.

«Пацієнти перебувають у переоблаштованих інфекційних відділеннях без належної допомоги... Так, лікарі-терапевти, лікарі-інфекціоністи вже навчилися проводити СІПАП (Constant Positive Airway Pressure, CPAP — неінвазивна штучна вентиляція легень — ред.) - те, що раніше проводилося виключно у відділеннях інтенсивної терапії. Але проводять респіраторну підтримку із застосування апаратів СІПАП-терапії і в терапевтичних відділеннях. І тут питання критичне — максимально швидко нам необхідно зменшити кількість нових випадків», - заявив Дубров.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 10 179 нових випадків COVID-19, померли 254 особи, одужали 4946. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 1 755 888 осіб, одужали 1 352 139 осіб, летальних випадків зареєстровано 34 587.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: