Львівські лікарі врятували 17-річного хлопця, якому цвяхом пробило легеню

лікарі7

У Охматдиті врятували пацієнта, який випадково поранив себе пневматичним пістолетом. Цвяхозабивний пневматичний пістолет вистрелив цвяхом в груди 17-річному хлопцю.

Про це повідомляють на сторінці у соцмережі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит.

«Швидка допомога привезла хлопця з Львівщини з проникаючим пораненням грудної клітки з ураженням лівої легені. У суботу 17-річний майстрував. Роботу закінчив, зібрав інструменти і йшов до хати, перечепився за сходи і впав. Пневматичний пістолет, який «стріляє» цвяхами, випадково вистрелив цвяхом у грудну клітку хлопцеві».

Під час огляду черговий лікар зрозумів, що легеня пробита цвяхом.

«Ситуація була дуже небезпечна - до аорти бракувало всього кілька міліметрів. Якби цвях пробив аорту, ми б його уже не встигли врятувати, зважаючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцю буквально пощастило - цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок», - розповів дитячий хірург «Охматдиту» Микола Микита.

«Ми застосували найновішу сучасну методику лікування - торакоскопію. Тобто та видалення цвяха з грудної клітини. Дістали цвях без жодних розрізів, локалізація цвяха це дозволяла», - розповів дитячий торакальний хірург «Охматдиту» Олег Ленів.

Пацієнт одужує, йому вже краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: