На виплати ФОПам планують виділити майже 3 мільярди

мінсоцпол

Міністерство соціальної політики підготувало проект постанови Кабінету міністрів про виплату фізичним особам-підприємцям (ФОПам) та найманим працівникам одноразової компенсації за карантин в сумі 8 тисяч гривень. Документ направлений на погодження міністерствам.

Про це йдеться на сайті РБК-Україна.

Проект постанови розміщений на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з документом, зі спеціального фонду державного бюджету у 2021 році на виплати спрямовується 2,9 млрд гривень. Таким чином, гроші зможуть отримати 362,5 тисяч осіб.

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики. Бюджетні кошти спрямовуються Пенсійному фонду України для виплат застрахованим особам. Перерахування бюджетних коштів здійснюється Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в АТ «Ощадбанк».

Також встановлюється, що Пенсійний фонд надсилає Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати по мірі надходження списків на виплату допомоги від Мінцифри.

По 8 тисяч гривень отримають тільки ті ФОПи та наймані працівники підприємств, основний вид економічної діяльності яких відповідає видам, визначеним у Переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Цей перелік повинен затвердити Кабінет міністрів.

Гроші зможуть отримати у регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Заявки потрібно подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: