Пацієнтку Охматдиту, яка мала 90% ураження легень, від'єднали від апарату ШВЛ

охматдит6

Сьогодні з апарату ШВЛ зняли 17-річну дівчинку, яка мала 90% ураження легенів.

Про це повідомляють на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит у соцмережі.

«Дівчинка впевнено одужує, її стан стабільний. Сьогодні вона вже їстиме звичайну домашню їжу, а за кілька днів переведемо її з реанімації у звичайне відділення.
У дитини були настільки уражені легені, що на якомусь етапі одна легеня просто розірвалася. Тому був залучений торакальний хірург. При коронавірусі легенева тканина ущільнюється, розвивається РДС-синдром. Тому дівчинка була підключена до ЕКМО. Так ми виграли можливість скоригувати параметри ШВЛ. За ці кілька днів легеня загоїлася і дитина вже може сама дихати. Так було прийняте рішення про зняття з ШВЛ», - розповідає реаніматолог-анестезіолог Богдан Булькевич.

Дитина вже має хороші аналізи, динаміка позитивна, вона також потребуватиме реабілітації. Зараз з нею працює психолог лікарні.

«Ми зараз працюємо з пацієнткою за реабілітаційною програмою. Вона вже почала сидіти, дуже гарно взаємодіє зі мною у рамках арт-терапії. День за днем додаємо заняття за методикою Монтессорі, щоб допомогти дівчинці краще справлятись», - каже психолог лікарні Христина Богатирьова

Це 2 випадок в Україні серед дітей, коли дитина вижила і матиме повноцінне життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: