Побічна шкода: через коронавірус люди перестали лікувати інші захворювання

Image-4
Фото: ЛМР

В період поширення коронавірусу важливо пам’ятати і про профілактику неінфекційних захворювань та спостереження за хронічними захворюваннями.

У період поширення коронавірусу важливо пам’ятати і про профілактику неінфекційних захворювань та спостереження за хронічними захворюваннями.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська.

 «Я б хотіла наголосити на побічній шкоді від коронавірусної інфекції. Згідно з аналітичними даними минулого року, маємо зниження рівня багатьох захворювань – ВІЛ-інфекцію, туберкульоз, хронічні неінфекційні захворювання. Також є зменшення кількості пацієнтів, які звернулися за профілактичною допомогою, за скринінговими програмами, наприклад мамографією, або цитологічним обстеженням на рак шийки матки.  Але це не свідчить про зниження рівня захворюваності, це свідчить про зменшення саме  фіксації захворювань, тобто пацієнти почали менше звертатися до лікарів.  Прогнозуємо, що в кінці цього року або в наступному будемо мати дуже багато нових випадків занедбаних хронічних захворювань, що спровокує ще більше навантаження на систему охорони здоров’я» - розповіла Мар’яна Служинська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: