Стало відомо, коли в Україні зафіксують річний тариф на газ для населення

ціна газ
ілюстративне фото

З 1 травня 2021 року всі побутові споживачі природного газу будуть переведені на річний контракт з фіксованою ціною ресурсу.

Про це заявив голова правління Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан.

«Ціна газу для населення буде зафіксована з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного. Це дозволить застрахувати українців від стрибків цін на газ, особливо відчутних під час опалювального періоду», — сказав Компан.

Процедура переходу на річний газовий контракт буде максимально комфортною для споживачів.

«Переведення споживачів на базовий річний контракт відбудеться автоматично, щоб люди не витрачали час і нерви на збір документів і підписання договорів. Умови оплати в рамках річного контракту залишаться незмінними — платити за газ потрібно буде до 25 числа наступного місяця», — зазначив голова Асоціації.

За його словами, ціна газу в межах річного контракту поки що не сформована, оскільки Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ще не внесла зміни в Правила постачання природного газу побутовим споживачам.

«Якщо регулятор затвердить найближчим часом зміни до Правил поставки, ціна газу за річним контрактом стане відома 25 квітня — за 5 днів до початку періоду постачання. Всі постачальники опублікують ціну газу за річним контрактом на своїх вебсайтах», — додав Артем Компан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: