У ЛОДА запевняють, що локдаун дає результати

карант89

Запровадження локдауну дає результати, хоча про стабілізацію ситуації з захворюваністю на коронавірус говорити ще рано.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За йог словами, ситуація на Львівщині і далі залишається складною. Так минулої п’ятниці були встановлені чергові антирекорди – за кількістю госпіталізацій, та викликами «швидких».

«Зараз Львівщина залишається на високих показниках, але вони коливаються у певних межах. Чи є результат локдауну? Однозначно є. Якщо ми говоримо про динаміку госпіталізації, то ще у середині березня, лише впродовж тижня кількість людей у стаціонарах збільшилася на понад 700 осіб. Зараз, якщо порівняти минулу і позаминулу п’ятниці, то кількість хворих збільшилася на неповних 300», - розповів Орест Чемерис.

Відтак, за його словами, погіршення ситуації дещо вповільнилося.

«Якщо проаналізувати ситуацію останніх семи днів, то погіршення є але воно не є таким явним, як було до запровадження локдауну. Тому локдаун свою позитивну роль відіграє. Він є вкрай необхідний. І дотримуватися правил карантину важливо, як ніколи. Новий штам, який зараз циркулює , більш контагіозний і ймовірність захворіти є набагато вищою. Особливо це стосується молодих людей, які раніше були безсимптомними, або менше уражалися. Зараз саме молоді люди хворіють важче», розповів Орест Чемерис.

Він додав, що стабілізації сприятиме значно більша кількість тестувань, які  зараз проводять в області.

«Те що у нас виявляють багато хворих, ми повинні розуміти, що у нас і багато тестують. Цієї цифри не потрібно боятися. Це є в більшості позитив.  У день, коли ми виявили понад 1600 хворих було проведено майже 4 тисячі тестувань. Тобто чим більше ми тестуємо, тим більше виявляємо хворих. Крім цього, ми виявляємо людей, що переносять хворобу безсимптомно і можемо скерувати їх на самоізоляцію. Потрібно багато тестувати, щоб досягти стабілізації в області» -розповів Орест Чемерис.

Водночас, за його словами, говорити про стабілізацію ще зарано.

«У п’ятницю в нас було два антирекорди - за кількістю госпіталізацій, та викликами «швидких». Кількість викликів «швидких» достатньо велика – вона коливається від 140 до 170 на добу»,- пояснив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: