У Львові чадним газом отруїлось двоє дітей

чадний газ

5 квітня,  у Львові, в приватному житловому будинку по вул. Маршалківка, отруїлись, ймовірно, чадним газом, двоє дітей (2006 та 2013 року народження).

Про це повідомляють у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Дітей у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано у Львівську МДКЛ.
Будинок обладнаний газовим котлом.

Аварійною бригадою ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до будинку.
Обставини події встановлюються.

Довідка

Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути. Він утворюється в результаті горіння в умовах нестачі кисню. Тобто, якщо в приміщенні немає достатнього доступу свіжого повітря, погано працює вентиляція, забиті димарі, то там може збиратись чадний газ. Крім того, вітряна погода може спричинити зворотну тягу в димових та вентиляційних каналах, а через це небезпечні продукти горіння не виводимуться назовні і накопичуватимуться у приміщенні.

Чадний газ (СО) небезпечний тим, що потрапляючи в кров, він сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень по організму. Через це людина гине як від задухи.

Знаходження протягом двох годин в приміщенні з концентрацією СО у повітрі лише 0,1% призводить до втрати свідомості, після чого людина може швидко померти. Втрата свідомості супроводжується таким знесиленням, що людина навіть помітивши небезпеку, вже неспроможна врятуватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: