Безвіз України із карибською країною набув чинності

безвіз-український-біометричний-паспорт
Фото ілюстративне

Кабінет Міністрів затвердив угоду про взаємне скасування візових вимог з Сент-Вінсент і Гренадінами, укладену 25 листопада 2020 року.

Рішення дозволяє запровадити взаємний безвіз для громадян України й Сент-Вінсент і Ґренадін терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 7 квітня, передає Суспільне.

«Затвердити угоду між Кабінетом Міністрів України та уряду Сент-Вінсент і Ґренадін про взаємне скасування візових вимог», — йдеться у відповідній постанові.

Затвердження угоди внутрішньодержавною процедурою, необхідною для набуття нею чинності. Україна домовилася про безвіз з карибською країною 25 листопада 2020 року у Лондоні.

«Разом з верховним комісаром Сент-Вінсенту і Ґренадін у Великій Британії Ценіо Люїсом ми запустили безвізовий режим. Крок за кроком і всі країни Співдружності стануть безвізовими для українців», — повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко у своєму мікроблозі у Twitter.

Пристайко назвав угоду про безвіз «швидкою дипломатичною перемогою, оскільки дипломатичні відносини між Україною і Сент-Вінсентом і Ґренадінами були встановлені лише в 2019 році».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: