Пробне ЗНО на Львівщині: половина учасників досі не відкрили своїх запрошень

img-foto

Цієї суботи відбудеться  пробне незалежне оцінювання. При цьому половина учасників досі не відкрила своїх запрошень, а відтак не знають де будуть відбуватися випробування.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Станом на сьогодні, половина учасників пробного ЗНО не відкрили своїх запрошень, у яких вказана адреса пунктів тестування. Тому закликаю активніше долучатися до цього процесу, аби знати місце, де відбуватиметься тестування. У разі виникнення проблем – просимо звертатися на електронну скриньку центру», - пояснила вона.

Лариса Середяк наголосила, що у разі неучасті у пробному тестуванні – кошти не повертатимуть, однак зареєстровані мають право отримати примірник тестового зошита упродовж трьох днів. Для цього потрібно звернутися у пункт тестування, який вказаний у запрошенні-перепустці.

Вона також нагадала, що перепустка-запрошення розташована на інформаційних сторінках учасників пробного ЗНО. Для цього необхідно увійти в особистий кабінет за логіном та паролем. У разі втрати – звернутися до Центру.

При вході в пункт пробного зовнішнього незалежного оцінювання учасник повинен пред’явити: паспорт або свідоцтво про народження , а також запрошення-перепустку. Також необхідно мати із собою дві ручки та медичні маски.

«Учасник пробного незалежного тестування також може пред’явити перепустку-запрошення у електронному форматі. Достатньо буде продемонструвати її за допомогою смартфона. Окрім того, аналогічно особа може показати паспорт, скориставшись додатком «Дія», - пояснила Лариса Середяк.  

Нагадаємо, цьогоріч кожен зареєстрований учасник зможе скласти тест лише з одного навчального предмета з переліку ЗНО-2021: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови.

Найбільше учасників обрали англійську мову – 4112 осіб, математику – 3492 особи, українську мову та літературу – 2972 особи.

Для окремих учасників пробного ЗНО -2021 створили спеціальні умови. Це, зокрема, надання можливості виконання роботи в аудиторії на першому поверсі, можливість використання слухового апарата, надання можливості супроводжуючим особам допомогти учаснику зайняти місце та інше.

«В усіх учасників і персоналу мірятимуть температуру.  Все необхідне для проведення ЗНО в умовах карантину ми надали», - розповіла Лариса Середяк.

Цьогоріч усі предмети, окрім англійської мови, відбуватимуться у Львові, усіх районних центрах, містах Борислав, Новий Розділ, Новояворівськ, Червоноград.

Тестування ж з англійської мови здійснюватимуть лише у п’яти містах: Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград.

11-14 квітня на інформаційних сторінках учасників розмістять усі зошити пробного тестування, завдання з яких можна розв’язати самостійно.

Результати пробного тестування з’являться 16 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: