На Львівщині побільшає ковідних лікарень

IMG_3326
Фото з архіву редакції.

На Львівщині станом на 8 квітня облаштовано та функціонує близько 5 тисяч ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Загалом по області стаціонарне лікування із недугою проходять у 27 медзакладах, ще три — на етапі контрактування.

Про це під час наради у четвер зазначили в облдержадміністрації.

Невдовзі до переліку ковідних лікарень можуть внести обласний клінічний кардіологічний центр, Золочівську центральну районну лікарню і Сколівську ЦЛ.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров'я відомства Орест Чемерис, конкретно на Львівщині облаштовано 4775 ліжок, з них 4300 — забезпечені киснем.

«Згідно з вимогами МОЗ, частина ліжок з киснем по області має складати не менше 80%, а в нас є 90%. За кількістю ліжок з киснем Львівщина лідирує серед областей України», - розповів він.

Читайте також: У львівській лікарні бракує медиків, аби боротись із коронавірусом

З'ясувалось також, що ще одним ковідним медзакладом стане Бродівська центральна лікарня, яка відповідає всім вимогам. Йдеться про відповідну матеріально-технічну базу, наявність існуючої кисневої інфраструктури, відповідного реанімаційного відділення і матеріального технічного обладнання (найважливіше апаратів ШВЛ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: