Садовий розповів, коли можна сподіватися на послаблення карантину

зони

Наступного вівторка міська комісія з питань ТЕБ і НС розглядатиме питання про можливість послаблення карантину.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми прийняли рішення продовжити карантин до 19 квітня. На превеликий жаль, показники продовжують рости. Ми моніторимо ситуацію кожного дня, особливо посилено це будемо робити від сьогодні і до вівторка. Можливо у вівторок будемо розглядати можливість повернення до школи учнів 1-4 класів. Також є великі переживання щодо роботи літніх майданчиків та ринків: ми б із радістю їм дозволили працювати, але сьогодні такі рішення прийняти не можемо. Наразі цим питанням даємо паузу, можливо у вівторок приймемо якісь рішення», – зазначив під час брифінгу Андрій Садовий.

Наразі ж у Львові продовжують розгортати додаткові ліжка для госпіталізації хворих на коронавірус. Зараз облаштовано 1616 ліжок, а до кінця травня планують збільшити резерв до 3000.

«Ми фіналізували рішення щодо розгортання ковідних ліжок у дитячій лікарні на Орлика – там буде 105 ліжок. Кожного дня збільшуємо наш резерв. Думаю, на наступний тиждень ми вже вийдемо на резерв орієнтовно до 2 тисяч ліжок для хворих міста Львова. Ну і у планах - до кінця травня мати 3 тисячі ліжок. Ще раз наголошую, ці штами, які сьогодні заходять в Україну, надзвичайно агресивні, спрогнозувати їхній вплив на організм сьогодні неможливо. Тому наше завдання – мати достатньо велику кількість ліжок», - пояснив Садовий.

Він також розповів, що міська комісія з питань ТЕБ і НС вирішила закупити чотири кисневі станції для лікарень, де лікують хворих на коронавірус. Зокрема, по дві станції буде у лікарні швидкої допомоги та 8-мій лікарні.

«Ми ввели в дію станцію в лікарні швидкої допомоги, і це дає великий позитивний ефект. Адже ми вже маємо до половини кисню власного виробництва у лікарні швидкої допомоги, і по ціні маємо економію в місяць більше мільйона гривень. Це дуже важливо, бо сьогодні є єдиний постачальник кисню – Львівський хімзавод, а так ми будемо мати альтернативу – кисень власного виробництва», - пояснив міський голова.

У мерії уточнили, що у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацювали дві нові кисневі станції.

Зокрема, як пояснив завідувач відділення нефрології та діалізу лікарні швидкої допомоги Михайло Каленіков, одна киснева станція подає 520 літрів кисню у хвилину. Тобто дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 літрів кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню, а тепер, відколи запрацювали кисневі станції, купуватиме вдвічі менше.

Окрім кисневих станцій, у лікарні швидкої допомоги наприкінці минулого року встановили два кріогенні газифікатори для збереження і подачі кисню. Тож тепер два кріоциліндри і дві кисневі станції зможуть повністю забезпечити потреби пацієнтів у кисневій терапії.

Згідно із сьогоднішнім рішенням комісії з ТЕБ і НС такі ж дві кисневі станції планують встановити і у 8-мій міській клінічній лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: