Степанов заявляє, скільки ще потрібно коштів на закупілю вакцин проти коронавірусу

вакд
Ілюстративне зображення

Міністерство охорони здоров’я оцінює додаткову потребу в коштах, які необхідні для закупівлі вакцин проти коронавірусу, в 6,5 млрд гривень.

Про це під час засідання уряду 7 квітня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він нагадав, що при формуванні проєкту державного бюджету на 2021 рік МОЗ просило виділити на закупівлю вакцин проти коронавірусу 15,1 млрд гривень, однак у бюджеті під ці потреби виділено лише 4 млрд гривень із можливістю збільшити фінансування. Степанов звернувся до Міністерства фінансів з проханням щодо виділення додаткового фінансування для закупівлі додаткових доз вакцин для забезпечення щепленнями 70% дорослого населення України.

Читайте також: Україна отримає 32 мільони доз вакцини проти коронавірусу від різних виробників, – Степанов

Нагадаємо, в Україні станом на 8 квітня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 114 313 людей, з початку кампанії щеплено 334 578 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 2 особи.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: