Які свята відзначають 8 квітня (іменини, народні прикмети)

1f2dceaa8b15beb44af4a6cf0f700cf3
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 8 квітня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 8 квітня в Україні і світі.

Свята та події 8 квітня

Міжнародний день ромів — міжнародне свято ромського народу. Встановлене на IV-му Всесвітньому конґресі ромів, що відбувся 1990 р. у Сероцьку (Польща). Метою свята є самоідентифікація ромської етнічної групи як єдиного народу, привернення уваги до самобутньої культури та історії етносу ромá та 80 ромських субетносів, подолання дискримінації, утисків та відчуження ромів. Відзначається 8 квітня. Свято приурочене до дня проведення I-го Всесвітнього конґресу ромів у Лондоні 1971 р. та дня ромського свята у Трансильванії – «дня коней» (свята, коли коней виводили з їхніх зимових стаєнь та прикрашали вінками).

Цього дня, за традицією, роми у певний час запалюють на вулицях свічки, як символ єдності ромського народу, та спускають на воду річок вінки, що має символізувати нелегку долю народу — вічного блукальця без історичної батьківщини.

Іменини 8 квітня

Цього дня іменини святкують:  Лариса, Гаврило, Василь, Ганна, Алла, Малахій, Кіндрат, Віра, Марія, Цезарія, Діонісій та Януарій.

Народні прикмети 8 квітня

Якщо позеленіла черемха, то прийшов час садити ранню картоплю. Зацвіла верба – пора виставляти бджіл на пасіці. Яка погода на Гавриїла, така буде і на Сергія-курника (8 жовтня). Заморозки – до холодної і затяжної весни. Сни з 7 на 8 квітня можуть виповнитися протягом тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: