Набрав чинності закон про виплату «карантинних» 8 тисяч

гроші666
Фото: відкриті джерела

Закон про надання фінансової допомоги в розмірі 8 тисяч гривень підприємцям, які зупинили свою діяльність через карантин у червоних зонах, 9 квітня набув чинності в Україні.

8 квітня його було опубліковано в газеті «Голос України».

Нагадаємо, виплати в розмірі 8 тисяч гривень будуть проводитися автоматично, як і в грудні 2020 року.

Необхідно подати заявку через додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія».

Допомога буде надаватися застрахованим особам за фактом введення протягом 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території відповідного регіону, в якому роботодавець (страхувальник) застрахованої особи перебуває на обліку як платник єдиного внеску.

Людина може звернутися по допомогу протягом 30 днів з дня введення на території регіону, де він працює, обмежувальних заходів «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Якщо він працює в регіоні, в якому такі обмеження вже були раніше (лютий-березень) введені протягом 2021 року, то відлік цих 30 календарних днів починається через 10 днів після набрання чинності Закону, який передбачає надання цієї допомоги.

Окрім гарантованої державою допомоги, підприємці та наймані працівники зможуть також отримати підтримку від місцевої влади – додаткові виплати з місцевого бюджету, якщо орган місцевого самоврядування прийме відповідне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: