Укравтодор підвищить зарплати дорожникам

ремонт дороги
Фото з архіву. (ілюстративне)

З 1 травня наберуть чинності доповнення до Галузевої угоди на 2020−2022 роки. Згідно з ними, усі тарифні ставки і посадові оклади для працівників дорожньої галузі підвищуються на 20%.

Про це йдеться на офіційній сторінці Укравтодору в Facebook.

«Реалізація масштабних інфраструктурних об’єктів неможлива без участі кваліфікованих фахівців та їх гідного матеріального забезпечення. Саме тому 7 квітня голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков та голова Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Володимир Вакуленко підписали доповнення до Галузевої угоди на 2020−2022 роки», — зазначають у відомстві.

Нові зміни стосуються підвищення заробітної плати, соціальних гарантій і винагород для працівників дорожньої галузі, враховують пропозиції та зауваження підприємств та організацій дорожнього господарства.

Також підвищено на 20% усі тарифні ставки та посадові оклади у порівнянні з 2020 роком. Для робітників на ділянках, що безпосередньо виконують дорожні роботи, на ⅔ збільшено розмір надбавок «За інтенсивність праці робітників» та «За високу професійну майстерність».

Зміни набудуть чинності з 1 травня 2021 року.

«За висновком «ДерждорНДІ», підвищення окладів не призведе до помітного збільшення вартості дорожніх робіт (у межах 3,9%)», — зазначають у Укравтодорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: