Львівські лікарі рятували кінцівку дитини, яка травмувалась через розбиту сільничку

охм6

У Львові дитина травмувала великий палець правої кисті, запхавши його у розбиту сільничку.

Про це повідомляють на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит.

Щоб визволити півторарічній дитині пальчик, довелося втручатись двом лікарям. Пальчик заліз у сільничку дуже глибоко, набряк, поранив шкіру і, при найменшій спробі звільнитися, поглиблював рану. Після невдалих спроб звільнити уражену кінцівку утворилася напівциркулярна рана – гострі керамічні краї травмували м'які тканини і не випускали пальчик.

Рана була глибока, кровоточила і малеча весь час плакала. Провівши «нічний консиліум», вирішили застосувати подвійний метод знеболення - системне введення анальгетика і місцевий знеболюючий крем. Це заспокоїло дівчинку і вона дозволила лікарям виконати всі необхідні маніпуляції.

«Через один з отворів у сільничці я побачив, куди саме пальчик заходить і зрозумів, куди треба тиснути, щоб його дістати звідти. Допомагав собі інструментами і обережно скерував пальчик у правильному напрямку до виходу. Це треба було робити дуже обережно, щоб не поглиблювати рану. Рана були глибока, тож звільнений пальчик ми зашили і зразу ж відпустили малечу додому», - розповів дитячий хірург ОХМАТДИТу Кирило Лапшин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: