Депутати облради задоволені роботою ЛОДА у минулому році

IMG_8246

Депутати Львівської обласної ради погодили звіт голови ЛОДА Максима Козицького про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2020 рік.

Як розповів Максим Козицький, головну увагу в 2020 році було зосереджено на галузі охорони здоров’я, зокрема на боротьбі з коронавірусом. На цю мету з обласного бюджету було скеровано 150 млн грн, а загалом з усіх джерел фінансування – 5 млрд грн.  До боротьби з ковідом були залучені 24 заклади охорони здоров’я, де забезпечили майже 4 тисячі ліжок для ковідних пацієнтів.

Попри пандемію та виклики для економіки, обласні програми вдалося виконати на 84 %. Львівська ОДА вжила заходи щодо недопущення непріоритетних видатків в рамках обласних програм, а весь  ресурс скерували на галузі охорони здоров’я і соцзахисту. На 100 % виконали програму забезпечення житлом дітей-сиріт та на майже такий же відсоток Програму підтримки галузі охорони здоров’я.

Обласну програму підвищення конкурентоспроможності Львівщина виконала на 80 %, область найкраще серед регіонів України використала переваги державної програми  підтримки бізнесу, що дозволило залучити в економіку 1,3 млрд грн.

«Львівщина торік стала лідером в Україні за темпами зростання промислового виробництва. Зріс експорт товарів і послуг»,- заявив Максим Козицький.

Завдяки системі Прозоро Львівщина торік зекономила 2,5 млрд грн.

В частині розвитку соціальної інфраструктури понад мільярд гривень був спрямований на будівництво, ремонт та реконструкцію соціальних об’єктів.

За словами голови ЛОДА, заходи щодо соціального захисту населення фінансувались бюджетом пріоритетно.

«Так, 4 програми соціального захисту (АТО, підтримка окремих категорій населення, придбання житла дітям-сиротам та надання житлових кредитів) були профінансовані на 106 млн грн, а це понад 90%», - розповів Максим Козицький.

89 дітей-сиріт були забезпечені житлом, 37 дітей усиновлено, 280 дітей влаштовано під опіку, 49 дітей були влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Крім того, були створені 2 дитячі будинки сімейного типу та 6 патронатних сімей.

1236 закладів освіти забезпечені обладнанням, меблями, інвентарем. Зокрема, на Нову Українську Школу було виділено 113 млн грн, що суттєво покращило якість навчання для дітей. В межах обласної програми придбали 54 нових шкільних автобуси, що збільшило охоплення послугою довезення учнів до 97%.

У напрямку туризму було ознаковано 144 км шляхів рекреаційного туризму на території НПП «Сколівські Бескиди», продовжується реалізація проєкту «Велокарпатія», минулого року відкрили 13 нових туристичних об’єктів. Дали старт великому інфраструктурному проєкту «Мале Карпатське коло».

Також у 2020 році рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування були залучені на розвиток дорожньої мережі Львівщини.

Водночас, голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт у своїй співдоповіді говори не лише про позитив.

«На жаль, незважаючи на певні досягнення, цілісна картина розвитку області, починаючи з 2019 року і в 2020 році, демонструє уповільнення темпів розвитку і зниження окремих показників: темпів зростання ВВП, динаміки виконання і перевиконання дохідної частини бюджету, зниження обсягу сільськогосподарської продукції, індексу реальної заробітної плати», - розповів Володимир Квурт.

Він також згадав згадав про проблеми, які наразі вирішити не вдалося, - недостатнє наповнення екологічного фонду, утилізація відходів, занепад туризму, автобусні пасажирські перевезення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: