Львівщині ще далеко до виходу з «червоної» зони

ковід

Показники захворюваності на коронавірус на Львівщині залишаються високими, тому про вихід області з «червоної» зони наразі не йдеться.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Рішення послаблення карантину приймає лише державна комісія з ТЕБ і НС. Львівщина увійшла до «червоної» зони за трьома показниками Зараз за усіма цими показниками ми на достатньо високому рівні. Динаміка є стабільною, але говорити проте, що захворюваність йде на спад і найближчим часом ми вийдемо з «червоної» зони, точно не доводиться», - пояснив Орест Чемерис.

За його словами ситуація в області залишається досить напруженою, але контрольованою.

«Якщо проаналізувати статистику пацієнтів, які поступають на лікування, то за медичною допомогою звертаються і потребують саме госпіталізації пацієнти достатньо молодого віку, від 35 років і старші, абсолютно без супутніх патологій, але які мають перебіг пневмонії середнього ступеня важкості та важкі пневмонії», - розповів Орест Чемерис.

Загалом, за попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 247 людей. Скеровано на самоізоляцію - 1196 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1443-х осіб. Померлих – 21 особа. Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 838 осіб. В реанімації перебуває 229 людей, з них на апаратах ШВЛ – 62. У стаціонарах перебуває 3324. З них у Львівській обласній інфекційній лікарні – 201 пацієнт,  у Центрі легеневого здоров'я – 290,  у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 337, у ЛШМД – 542, у Стрийській міській лікарні – 176, у Стебницькій міській лікарні – 135 у Новояворівській районній лікарні – 189 пацієнтів.

Щодо вакцинації, то станом на попередню добу проведено 1500 щеплень, загалом в області провакциновано 24063 особи. Львівська область по темпах вакцинування надалі займає третє місце в Україні – після Києва та Дніпропетровської області.

«Сьогодні або завтра очікуємо поставку вакцини від «Sinovac», Очікується трохи більше 11 тис. доз нової вакцини. Алгоритм проведення вакцинації вже напрацьований. Будуть задіяні мобільні бригаді і стаціонарні щеплення. Першочергово будуть вакциновані освітяни, які будуть залучені до проведення ЗНО. Відповідні списки уже є і ми готові почати роботу», - розповів Орест Чемерис.

Він додав, розповів, що вакцина, яка очікується є того ж типу що й попередня.

«Люди повинні бути ревакциновані одним типом вакцини. Типи вакцин є різні  - векторні, РНК. Якщо людина вакцинована векторною – це та вакцина яка зараз в нас є, то ревакцинація має проводитися аналогічною вакциною, незалежно від виробника.  CoronaVac це теж векторна вакцина»,- пояснив Орест Чемерис.

Нагадаємо, в області для проведення щеплень вакциню «CoronaVac» вже навчені 3 бригади. Далі участь в навчанні братимуть мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield).  Згідно з інструкцією із застосуванням вакцини «CoronaVac», друга доза вводиться з інтервалом 14-28 днів. Відповідно до опублікованих досліджень оптимальний інтервал введення другої дози складає 28 днів, коли рівень антитіл вищий ніж через 14.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: