На Львівщині 92% осиротілих дітей влаштовані у сім’ї

630_360_1540636187-690

Упродовж січня-березня статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання, отримали 60 дітей. З них 51 дитина влаштована в сім’ї, 7 дітей набули статусу, перебуваючи в закладах інституційного догляду і 2 дитини навчаються в закладах профтехосвіти.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

«У сім’ї влаштовано 86 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, 16 дітей були усиновлені громадянами України. 65 – влаштовані під опіку та піклування. Також створено дитячий будинок сімейного типу і на виховання/спільне проживання влаштовано 4 дитини. Ще одну дитину влаштовано в дитячий будинок сімейного типу. Найважливіше, що 92% дітей, які осиротіли, влаштовані у сім’ї», - розповів Віталій Загайний.

За його словами, зараз триває процес створення служб у справах дітей у місцевих громадах.

«На місцевий рівень передано значна сфера повноважень, і у цій сфері зокрема.  Станом на І квартал, маємо 43 громади, де вже створені служби у справах дітей. Це досить непоганий показник, хоча ми розуміємо, що до 100% залишається досить великий люфт. Інколи ми бачимо нерозуміння цієї проблеми з боку голів ОТГ. Розуміємо труднощі, які сьогодні переживають громади,особливо невеликі, з невеликим індексом спромодності. Але попри це, процес постійно рухається вперед», - додав заступник голови ОДА.

Як розповів начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, за результатами рейдів у сім’ї повернули 4 дитини, до навчальних закладів – 3, одну дитину влаштували у притулок.

«Пандемія вносить свої корективи у роботу, але від початку року ми все ж провели 116 профілактичних рейдів. Це гарний показник, враховуючи, що служби реформуються, зараз триває процес створення відповідних підрозділів на місцях. Під час рейдів обстежено 264 родини, попереджено 146 батьків. До відповідальності притягнули 20 батьків», - розповів Володимир Лис.

Водночас працівники ювенальної превенції поліції Львівщини склали 1550 адмінпротоколів за вчинення правопорушень, до відповідальності притягнено 115 неповнолітніх.

«В основному це куріння у громадських місцях, розпивання алкогольних напоїв, вчинення дрібного хуліганства та насильство в сім’ї. За 3 місяці 2021 року притягнуто до відповідальності 30 осіб, які реалізовували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім», - розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції  у Львівській області Ольга Ковальчук.

За її словами, за І квартал 2021 року працівниками поліції, разом із відповідальними службами проведено 1060 рейдів, в ході яких перевірено 1190 сімей. До притулків помістили 12 дітей.

«Крім цього, за три місяці до поліції надійшло 108 звернень про зникнення дітей, 44 з них – малолітні. Упродовж першої доби розшукали 105 дітей, станом на сьогодні усіх дітей знайшли, жертвами жодних правопорушень вони не стали. Проте, маємо і сумну статистику. За 3 місяці, 26 дітьми вчинено 53 кримінальні правопорушення. З них 6 тяжких та 16 – особливо тяжких злочинів» - розповіла Ольга Ковальчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: