На Львівщині цьогоріч хочуть добудувати 70 об’єктів

IMG_8250

Депутати Львівської обласної ради погодили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021 – 2023 роки.

Як пояснив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, головні напрямки розвитку задекларовані у програмі  — конкурентоспроможна економіка, якісне життя, збалансований просторовий розвиток, чисте довкілля, туристична привабливість.

Як наголосив у співдоповіді голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт, вперше Програму ухвалено як середньострокову – на три роки, у минулих періодах це був щорічний документ.

«Однак наповнення Програми чітко не відображає поступ розвитку області до 2024 року. Також не враховано показники регіонального розвитку внаслідок децентралізації та стратегічні документи області, наприклад Стратегію розвитку гірських територій, Стратегію розвитку освіти, Стратегію управління відходами», - заявив Володимир Квурт.

Однією з найважливіших складових документу є Програма капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, яка реалізовуватиметься за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік.

Перелік об’єктів Програми налічує 119 пунктів, з яких 70 об’єктів – заплановано завершити в поточному році.

Загалом на реалізацію Програми капітального будівництва  планують скерувати 217 млн грн, з яких 7,9 млн грн – співфінансування проєктів Державного фонду регіонального розвитку.

За галузями кошти розподілили так:

- охорона здоров’я – 70 млн грн;

- освіта – 69,2 млн грн;

- житлово-комунальне господарство – 25,5 млн грн;

- інше – 22,3 млн грн;

- культура – 18,2 млн грн;

- спорт – 8,8 млн грн;

- адміністративні послуги – 3 млн грн.

Найбільш вартісними є об'єкти галузі охорони здоров’я, зокрема:

- влаштування відділень трансплантації кісткового мозку з придбанням спеціального обладнання КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» - 23 млн грн;

- добудова терапевтичного корпусу на 50 ліжок до існуючих корпусів Городоцької ЦРЛ – 16 млн грн;

- завершення реконструкції приймального відділення КП «Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради – 11,7 млн грн.

«У подальшому, у 2022-2023 роках,  нам необхідно рухатися в напрямку зменшення об’єктів незавершеного будівництва шляхом детального аналізу в частині їх важливості для громади та з метою завершення будівництва чи реконструкції. Вважаю, що практика останніх років розпочинати будівництво і його не завершувати – є щонайменше безвідповідальною», - підсумував Володимир Квурт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: