У Дерджгеокадастрі пояснили, чому не дали Львову ділянку під будівництво вулиці Вернадського

torhy1

Головне управління Держгеокадастру у Львівській області передало у приватну власність земельну ділянку, через яку мала б проходити майбутня вулиця Вернадського, що з'єднає Сихів з вулицею Стрийською.

Це викликало обурення у міських чиновників. У самому ж Держгеокадастрі запевняють, що все було згідно з законом.

Як пояснив у коментарі ІА Дивись.info керівник управління Андрій Кавецький, ділянка була надана учаснику АТО і відмовити йому у зверненні не було жодних юридичних підстав.

«Це земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної власності, за межами населеного пункту, на території Солонківської ОТГ. Львівська міська рада каже, що там мала проходити дорога, але вона не внесена у кадастр. Тому ми не можемо знати, де саме вона мала пролягати. Сьогодні вона в одному місці намальована, а завтра може бути в іншому. Цьогоріч держава виділила кошти на створення містобудівного кадастру, в якому чітко буде вказано, де є дорога, школа чи садочок. А поки його немає, і ділянка не внесена в кадастр, то і підстав відмовити учаснику АТО у нас не було. Він міг би звернутися до суду, і у нас були б дуже великі неприємності», – пояснив Андрій Кавецький.

Нагадаємо, продовження вулиці Вернадського у Львові планували збудувати ще до Євро-2012. Втім, до чемпіонату вдалося збудувати лише трохи більше кілометра нової вулиці, а далі через відсутність коштів роботи припинилися. Тепер у мерії вирішили таки добудувати вулицю.

«Коли ми розпочали аналіз, то особливе обурення викликала земельна ділянка, що знаходиться впритул до Сихова. Фактично, тепер вона є на території Солонківської ОТГ, але водночас вона в межах проєктованої вулиці Вернадського, яка передбачена генпланом Львова. І одним із пріоритетів є побудова цієї вулиці. Місто не раз повідомляло чиновників Держгеокадастру про те, що цю ділянку не можна віддавати в приватну власність. Щойно ми побачили на кадастровій карті, що ця ділянка сформована і її можуть віддати третій особі, департамент містобудування Львівської міськради відразу звернувся в обласне управління Держгеокадастру. Це було ще минулого року. Були листи і міського голови», – заявив заступник міського голови Львова  з містобудування Любомир Зубач.

Йдеться про ділянку площею близько двох гектарів, яка, як вважають у мерії, мала б бути передана місту.

«Мене дещо дивує звернення від міської ради, бо повторюся, ділянка знаходиться у межах Солонківської ОТГ, а не Львівської. У мерії апелюють до генплану Львова, але він дійсний тільки у межах міста і не має стосунку до інших громад. Як можна проєктувати дорогу не на своїй території? Тому, не виключаю, що таку ж проблему Львів матиме і з іншими навколишніми ОТГ. Крім цього, звернення мерії не є юридичною підставою для відмови учаснику бойових дій», – пояснив Андрій Кавецький.

У мерії вже звернулися до уряду, а якщо це не допоможе, то не виключають і звернення до суду. Водночас в управлінні Держгеокадастру переконані у своїй правоті.

«Ділянка була виділена в межах чинного законодавства. Якщо буде потрібно, ми готові відстоювати свою позицію у суді», – каже Андрій Кавецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: