В Україні розпочинається процес щеплення ще однією вакциною

вакцина
Фото ілюстративне

З вівторка, 13 квітня, в Україні розпочинається процес щеплення вакциною Coronavac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов уранці на брифінгу.

«Моз закінчило всі процеси перевірки лабораторного контролю вакцини Coronavac виробництва компанії Sinovac. Відсьогодні розпочинаємо процес щеплення. Україна отримала першу партію в обсязі 215 000 доз», — сказав міністр.

Всього, за словами Степанова, Україною було законтрактовано 1,9 млн доз цієї вакцини.

«Решта 1,7 млн доз, які залишилось отримати за цим контрактом, будуть поставлені найближчим часом. Ми розраховуємо на поставку протягом квітня-травня цього року», — зазначив він.

Вакцини будуть в першу чергу використовуватись для маломобільних груп населення, а також людей, які за ними доглядають. Також вакцинувати будуть освітян, які братимуть участь в організації і проведенні ЗНО.

Ще одна категорія — олімпійці і паралімпійці, що готуються до олімпіади в Токіо, а також правоохоронці – працівники Національної поліції та ЗСУ.

Нагадаємо, 25 березня до України з Китаю прибула перша партія (215 тис. доз) із замовлених Україною 1,915 млн доз вакцини проти COVID-19 CoronaVac. Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: