На Львівщині вимагають погасити заборгованість з виплат допомоги з часткового безробіття

dbgkfnb

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України, Державного центру зайнятості щодо необхідності невідкладного затвердження бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

«Сьогодні бюджет Фонду не затверджено, а затверджений лише тимчасовий кошторис видатків на І півріччя 2021 року, який не містить видатків на допомогу по частковому безробіттю на період карантину. А згідно із законодавством, розпорядники коштів Фонду мають право брати зобов’язання та здійснювати платежі тільки в межах відповідних напрямів видатків, затверджених кошторисами. Тобто, у зв’язку з відсутністю прийнятого бюджету, кошти не перераховуються. Відповідно, склалася ситуація, що людям у 2021 році не виплачується допомога по частковому безробіттю вже четвертий місяць поспіль. Це впливає на бюджети конкретних домогосподарств, та й загалом поглиблює соціальну напругу, особливо на територіях (наприклад, Трускавець, Східниця, Моршин), де проживає значна частина отримувачів такої допомоги на Львівщині», - йдеться у зверненні.

Відтак, депутати закликають Кабінет Міністрів України, Державний центр зайнятості в найкоротші терміни затвердити бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та невідкладно погасити заборгованість перед громадянами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: