Помер почесний професор «Львівської політехніки» та батько відомої писанкарки

свічка

На 98-му році життя відійшов у вічність почесний професор Національного університету «Львівська політехніка» Захарія Йосип Андрійович.

Про це повідомили на сторінці Інституту телекомунікації, радіоелектроніки та електронної техніки (ІТРЕ) в середу, 14 квітня.

Додамо, Йосип Андрійович народився у селі Добрівляни, що на Дрогобичині. Був українським науковцем у галузі радіотехніки, кандидат технічних наук, професор. Також Захарія Йосип був науковим керівником двох кандидатських дисертацій та трьох магістерських праць. Член редколегії республіканського міжвідомчого журналу «Теоретическая злектротехника» (1965—2000). Батько мисткині Роксоляни Загайської.

Опублікував понад 120 наукових праць, в тому числі чотири монографії. Має три винаходи. Брав участь у міжнародних науково-технічних конференціях. Був науковим керівником двох кандидатських дисертацій та трьох магістерських праць. Був членом редколегії республіканського міжвідомчого журналу «Теоретическая злектротехника» (1965—2000). Нагороджений знаком Міністерства освіти України «Відмінник освіти України». У 2002 році Й. Захарії присвоєно звання «Почесного професора Національного університету «Львівська політехніка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: