Росія сконцентрувала на східних кордонах України 110 тисяч військових – Таран

таран

РФ протягом минулих тижнів значно посилила військове угрупування поблизу кордонів України на північно-східному напрямку, яке зараз нараховує не менше 110 тисяч військовослужбовців. Це потенційно дозволяє Кремлю здійснити широкомасштабну збройну провокацію.


Про це сьогодні під час віртуального виступу на засідання підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони (SEDE) заявив міністр оборони України Андрій Таран, - йдеться на сайті Укрінформ.

«Загрозливим залишається північно-східний напрямок. Достовірні дані дозволяють нам говорити про продовження переміщення туди додаткових підрозділів з континентальної Росії. Експедиційне розгортання і загальна потужність російських військ, що наразі сконцентровані вздовж українського кордону, сягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців», - сказав міністр оборони України.

Він зауважив, що, у ширшому сенсі, Росія продовжує підвищувати свої наступальні спроможності на Європейському театрі дій. Відбувається посилення бойових підрозділів в російських Західному та Південному військових округах, а також розгортання там передового оперативного командування.

«Ми також маємо враховувати політичний та безпековий розвиток в Білорусі, що потенційно може призвести до постійної російської військової присутності в цій країні. Якщо це трапиться, це буде зміною «правил гри» не лише для України, але для всієї Східної Європи, особливо у поєднанні із російським військовим угрупованням у Калінінградській області», - додав Таран.

Як повідомлялося, Росія продовжує нарощувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. Вчора міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході «контрольної перевірки» перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ВДВ.

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: