Коли в Україні запрацює «суд у смартфоні»

суд788

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити відповідний законопроєкт № 5246 президента Володимира Зеленського.

Уже незабаром в Україні може запрацювати «суд у смартфоні».

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВРУ.

Документ визначено главою держави як невідкладний.

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, закон вирішить відразу кілька завдань у кримінальному процесі.

З одного боку, це прибере суперечки між захистом і звинуваченням за зверненням до суду з різними матеріалами, коли щось зникає, або щось додається, з чим учасники не ознайомилися. З іншого — ознайомлення зі справами зробить значно швидшим і зручнішим, заявив голова Мін’юсту.

Він підкреслив, що введення такої системи також прибере значний масив суперечок з приводу того, у кого знаходяться матеріали кримінального провадження і хто повинен таке провадження здійснювати в досудовому розслідуванні, що зніме величезну тяганину з передачею справ від одного органу до іншого.

«Ухвалення законопроєкту створить правові підстави для запровадження та функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування, зберігання в ній інформації кримінального провадження та зменшення обсягу паперового документообігу в органах досудового розслідування», — сказав міністр.

Законопроєкт рекомендується прийняти за основу і в цілому.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт № 5246 за основу і в цілому. Рішення підтримав 21 член комітету», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в середині березня текст законопроєкту президента з’явився на сайті ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: