Садовий розповів, чи є ймовірність послаблення карантину у Львові

d1c61d24-98ab-401a-939d-54cd6693495a
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Навіть попри зменшення динаміки захворюваності на коронавірус у Львові, до ковід-лікарень досі поступає чимало пацієнтів у важкому стані.

Тому будь-які рішення стосовно послаблення карантинних обмежень будуть ухвалювати після безпосередньої консультації із лікарями, повідомив мер міста Андрій Садовий.

Він зазначив, що за добу у області зафіксували ще 748 нових випадків коронавірусної хвороби, з-поміж яких занедужало 203 львів'ян. Хоч за останні дні динаміка захворюваності та госпіталізацій суттєво скоротилась, це не привід розслаблятись.

Садовий каже, що зі слів медиків хворих госпіталізовують у критичних станах, одразу в реанімацію.

Тому вже завтра, 16 квітня на міській комісії ТЕБ і НС будуть вирішувати, чи потрібно послаблювати карантин. Ідеться про дозвіл роботи ринків, літніх терес, а також, чи сядуть учні початкових класів за парти.

Яка ситуація станом на зараз

Минулої доби, 14 квітня, у Львові та області виявили 748 нових випадків COVID-19. За добу госпіталізували 218 пацієнтів. По всій Львівщині у стаціонарах перебуває 3 190 осіб, серед яких 215 людей — у реанімаціях, а 69 — кисневозалежні. Найбільше хворих — пів тисячі людей — проходять лікування у міській клінічній лікарні швидкої допомоги.

Попередньо посилений карантин у Львові триватиме до понеділка, 19 квітня. Під заборону діяльності підпадають розважальні заклади, нічні клуби, заклади харчування та магазини непродовольчих товарів (останні два можуть працювати через онлайн-замовлення). Громадський транспорт курсує у режимі-спецперевезень. Іншими словами, зайнятими можуть бути тільки сидячі місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: