У Моршині реалізують пілотний проект з вакцинації населення

укол
ілюстративне фото

16 квітня, у Моршині запускають пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я України – мешканців міста вакцинуватимуть від COVID-19.

Про це повідомляють у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

У Моршині проживає 4239 осіб. Проєктом передбачено вакцинацію більшості населення,  що дасть можливість створити максимально безпечні умови і можливості перебування тут людей, які приїжджають для відновлення здоров’я.

«За вказівкою МОЗ в обласних державних адміністраціях активно наробляється алгоритм дій і програми постковідної реабілітації пацієнтів. Моршин є найбільшим курортним містом в нашій області, яке має можливості для організації відпочинку та реабілітації великої кількості людей.

За ініціативою міського голови Руслана Ільницького Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно- курортних закладів. Працівники Моршинської міської ради та КНП «Моршинська міська лікарня» проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на COVID-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Ми зі свого боку підтримали цей проєкт», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як зазначив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру з епідеміологічних питань Олег Когут, у першій партії вакцини «CoronaVac», яка надійшла для Львівщини, 2400 доз із 11 240 виділено для вакцинації жителів Моршина.

Запис на вакцинацію усіх охочих проводиться через сімейних лікарів та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та КНП «Моршинська міська лікарня»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: