Як змінився рівень безробіття на Львівщині через пандемію

безробіття

У січні-березні цього року статус безробітного в області набули 13,5 тис. осіб, а загалом соціальними послугами центрів зайнятості за цей період скористалися понад 41,7 тис. безробітних, що на 18,6 тис. більше , аніж у першому кварталі торік.

Головною причиною втрати роботи стала пандемія, - зазначають у Львівському обласному центрі зайнятості.

Очільник відомства Василь Барилюк також зазначає, що за два тижні квітня цього року допомоги у працевлаштуванні потребували 27,1 тис. безробітних, серед котрих 62% складали жінки.

Збільшення обсягів безробіття відбулося в усіх містах і районах області. Приміром, у Кам’янка-Бузькому районі майже в три рази, у Львові, Бориславі, Трускавці, Червонограді, Городоцькому, Жовківському, Сколівському районах – вдвічі».

За його словами , з-поміж охочих трудитися найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (4,2 тис. або 15,5%) та 35-39 років (4,0 тис. осіб або 14,7%), 58% безробітних мали вищу освіту , 31% – професійно-технічну , решта – 10% – середню.

«За професійною ознакою найбільшу частку безробітних – 20% – склали працівники сфери торгівлі та послуг, 16% належали до законодавців, вищих державних службовців, керівників і менеджерів», - пояснив він.

Як повідомили працедавці, упродовж перших трьох місяців у області налічувалося 14,7 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, тоді як торік було на 6,0 тис. більше. Станом на 1 квітня 2021 року неукомплектованими залишалися 3580 вакансій, у тому числі 2205 – для робітників, 1056 – для службовців, 319 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. У середньому за одну вакансію конкурували 8 безробітних (у кінці березня торік було 4).

У першому кварталі за скеруванням служби зайнятості вдалося працевлаштувати 7,9 тис. жителів області, у тому числі 4,9 тис. безробітних, ще 1,5 тис. клієнтів служби зайнятості охоплено професійним навчанням, перенавчанням або підвищенням кваліфікації .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: