Львівські лікарі врятували дитину з урологічною патологією

лікарі70

Урологи врятували хлопчика з складною урологічною патологією. Зробили це за новітньою методикою Sameh Shehata, - повідомляють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.

Крипторхізм - це така аномалія опущення яєчок, коли яєчка знаходяться поза мошонкою. Небезпека крипторхізму - у ризику безпліддя і раку яєчка.

«Маленькому пацієнту - 11 років, для такого лікування йому вже трохи пізно. Річ у тім, що крипторхізм оперують у перші роки життя дитини. Вік лише погіршує прогноз лікування.

У нашого пацієнта яєчко розташувалося у животі. Урологи провели комплексне обстеження і прийняли рішення - оперувати. І вже у ході лапароскопічної операції їх діагноз підтвердився», - йдеться в дописі.

«Виконали ендоскопічну мобілізацію судин яєчка і сім’явиносної протоки та фіксацію органу до бічної стінки живота з протилежної сторони за новітньою методикою Sameh Shehata. Після такого втручання прогнозується ріст елементів сім’яного канатика, це дасть можливість через декілька місяців виконати другий етап лапароскопічної операції. Так ми збережемо хлопчику важливий орган», - розповів уролог ОХМАТДИТу Андрій Поцюрко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: